MERSİN / TOROSLAR - Şehit Ahmet Yıldırım Ortaokulu

Nis

Her fidanı sevgiyle büyüten fedakâr yönetici ve öğretmen arkadaşlarım, Değerli misafirler,  Aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrenciler,

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlama programına hoş geldiniz, hepinizin bayramınızı kutluyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Cumhuriyet güneşinin doğmaya başladığı gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. Yıldönümüne kavuşmuş bulunmaktayız.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisiydi.

İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, Ulusal Egemenlikti,  sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı.

Bizim için 23 Nisan Bir milletin küllerinden doğuşunun tüm dünyaya ilanıdır.

O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.

23 Nisan,  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza bıraktığımız sevgi ve güveninin göstergesidir.

Değerli Arkadaşlar;

Ülkemizin, milletimizin, dünyanın ve insanlığın geleceği dünyada devam eden savaşların durması, her türlü katliamların sona ermesi açısından, büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlamamız için çocuklarımızı en donanımlı şekilde yetiştirme bilincinde olmak zorundayız

Sevgili çocuklar, sevgili gençler;

Aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri;

Sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum. Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

EMRE KOCA

OKUL MÜDÜRÜ

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ ROTARY KULÜBÜ SPONSORLUĞUNDA ATATÜRK 2 İFLMİNİ İZLEDİ

Kas

OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİNDEN AYÇA AKDENİZ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN RESİM SERGİMİZE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ SAYIN OĞUZHAN TÜLÜCÜ , İLÇE ŞUBE MÜDÜRLERİ YANISIRA DİĞER OKUL MÜDÜRLERİ DE KATILIM SAĞLADI

Kas

ATATÜRK'ÜN ÖLÜMÜNÜN 85. YIL DÖNÜMÜNDE TÜRKÇE ÖĞRETMENİMİZ ŞENGÜL VALACIK VE FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİMİZ MENEKŞE ÖZEMİRİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU ANMA TÖNERENİ DÜZENLENDİ

Ekm

AKUT TARAFINDAN DOĞAL AFETLERE YÖNELİK EĞİTİM VERİLDİ

Ekm

Sayın Mersin valimiz Ali Hamza PEHLİVAN'ın teşrifleriyle 33 Öğretmen Buluşmalarına Şehit Ahmet Yıldırım Ortaokulu olarak katılım gösterdik.